Post Utrecht

Post Utrecht

In 2011 sloot het laatste hoofdpostkantoor van Nederland aan de Neude definitief haar deuren. Dit iconische gebouw, ontworpen door architect Joseph Crouwel en voltooid in 1924, diende bijna 90 jaar als het kloppende hart van de postdiensten in Utrecht.

Architectonische Schoonheid

Het gebouw is een prachtig voorbeeld van de Amsterdamse School, gekenmerkt door expressieve en fantasierijke vormen. Architect Joseph Crouwel jr. liet zich inspireren door de Finse architect Saarinen, wat duidelijk zichtbaar is in de karakteristieke details.

Van Postkantoor tot Cultureel Centrum

Sinds mei 2020 heeft het voormalige postkantoor een bijzondere transformatie ondergaan. Het gebouw herbergt nu de openbare bibliotheek, winkels, een café, brasserie, supermarkt en een fietsenstalling. Deze transformatie maakt het pand weer toegankelijk voor het publiek en geeft het een nieuwe, multifunctionele bestemming.

Restauratie door Van der Vegt

Van der Vegt heeft bijgedragen aan de restauratie en vernieuwing van dit historische gebouw. Wij vervaardigden de banieren en uithangborden aan de gevel en fabriceerden de roosters boven de koekoeken. De originele smeedijzeren poorten zijn door ons gerestaureerd en elektrisch bedienbaar gemaakt.