Maatwerk

Maatwerk tot in het kleinste detail

Een gebouw in de originele staat herstellen betekent dat je maatwerk moet kunnen leveren tot in het kleinste detail. Door onze kennis en jarenlange ervaring op het gebied van staal- en smeedwerk zijn wij in staat om alle maten en vormen te produceren en dankzij onze royale voorraad is geen enkel project voor ons onmogelijk.

Wij staan bekend om het vervaardigen en restaureren van het niet-standaard staal – en smeedwerk, daarom kiezen de meesten voor ons als ze een ingewikkeld staal- of smeedvraagstuk hebben. Denk aan een dieselgemaal, torenspitsen, kunstwerken, een stalen frame voor het dak van een boerderij, stalen balkconstructies op moeilijk bereikbare plekken en een gesmeed whiskyonderstel. Het zijn enkele voorbeelden van onalledaagse projecten die wij succesvol hebben afgerond.

Wilt u een stalen of smeedijzeren product door ons op maat laten maken? Heeft u een eigen ontwerp of wilt u advies bij een project? Neem gerust contact met ons op. Wij nemen voor u de tijd om hetgeen u in gedachten heeft te bespreken.

Stalen trappen op maat

Een mooie trap is de blikvanger van een centrale ruimte of hal en geeft aanzien en klasse. Welke trap voor u geschikt is hangt af van het vertrek en uw wensen. Voor meer ruimte of een moderne uitstraling adviseren wij een open of zwevende trap. Wil u toch liever een warmere sfeer? Dan zou een gesloten stalen trap gecombineerd met hout de perfecte oplossing kunnen zijn.

Steektrap, wenteltrap of kwartdraaitrap. Zijboom, middenboom, onderboom, of muizenboom. Staal met hout. Modern of klassiek. Welke trapuitvoering u ook wil: wij kunnen het voor u maken. Heeft u advies nodig over welke trap voor u de beste oplossing is? Neem gerust contact met ons op, wij denken graag met u mee.

Balustrades, poorten en hekwerken op maat

Bij ons kunt u uw balustrade, hekwerk of poort op maat laten maken op basis van uw eigen ontwerp of als u liever wil dat wij dit voor u verzorgen is dat ook mogelijk. Wij kunnen zelfs staal, hout en glas combineren om zo uw unieke product te creëren.

Hekwerken en poorten bepalen de aanblik van uw woning, daarom mag de stijl en uitstraling niet te veel afwijken van de omgeving. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u goed adviseren welk ontwerp voor u de beste oplossing is en doordat wij alles kunnen maken is alles mogelijk. Gaas-, dubbelstaafmat-, spijlen-, of sierhekwerk? Een bijpassende schuif-, draai-, of looppoort erbij? Wat u ook kiest, alle wensen kunnen wij bewerkstelligen.

Knip- en zetwerk

Bent u op zoek naar een deskundige partij voor uw knip- en zetwerk? U kunt bij ons terecht voor het op maat laten maken en zetten van deze metalen: staal, rvs, aluminium, sendzimir verzinkt en messing.

Tot drie meter lengte en tussen de één en zes millimeter dikte knippen wij het, tot op de millimeter nauwkeurig, voor u op maat en zetten het in de gewenste vorm.

Staalconstructies

Om een monumentaal pand te laten voldoen aan de hedendaagse eisen zijn er soms nieuwe staalconstructies nodig. Dat geldt ook als men een nieuw gedeelte aan een bestaand pand wil koppelen. Deze constructies produceren wij vakkundig in onze werkplaats. Bij plaatsing zorgen wij er altijd voor dat een monument zijn authenticiteit behoudt en er geen onnodige sloopwerkzaamheden hoeven plaatsvinden.

Naast de (vaak) niet-zichtbare stalen balkenconstructies, hebben wij ook objecten in ons portfolio die juist bedoeld zijn om op te vallen; verschillende stalen kunstwerken door het hele land hebben wij geconstrueerd. Het ontwerp van Lucas Lenglet’s observatorium is daar een mooi voorbeeld van.

Van der Vegt
Kernwaarden

  • Vakmanschap
  • Kwaliteit
  • Duurzaam
  • Veiligheid