Over ons

Wie zijn wij

Al meer dan een eeuw zetten wij met passie ons vakmanschap in om het monumentale erfgoed in Nederland in stand te houden. In samenwerking met de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed hebben wij meerdere toonaangevende rijksmonumenten gerestaureerd. Wij zijn specialist in het restaureren van metaalwerken en daarom streven wij er altijd naar om de originele componenten van een gebouw te behouden in plaats van ze te vervangen.

De afgelopen decennia hebben wij ons ontwikkeld tot een bedrijf met meerdere disciplines op het gebied van glas, schilder-, staal- en smeedwerk. Naast de restauraties die wij uitvoeren, kunt u ook voor geheel nieuwe staal- en smeedproducten bij ons terecht. In onze werkplaats in Bleskensgraaf kunnen wij alle vormen produceren, waardoor wij in staat zijn om de meest uiteenlopende projecten te realiseren voor de zakelijke en de particuliere markt.

Wij staan voor kwaliteit, duurzaamheid, vakmanschap en veiligheid; kernwaarden die ervoor zorgen dat wij op continue basis betrouwbare producten vervaardigen die jarenlang meegaan.

Onze vakmensen

Dankzij onze vakmensen leveren wij keer op keer mooie producten af. Ieder vanuit zijn eigen specialisme. Staalbouw, glas, non ferro, schilderwerk, smeedwerk en restauratie onze medewerkers verstaan hun vak en streven altijd naar het beste resultaat.

Ze houden hun kennis door middel van gerichte trainingen up to date en zijn daardoor altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast zijn wij een SBB-erkend leerbedrijf. Dagelijks brengen gediplomeerde leermeesters onze jonge medewerkers alle opgedane vakkennis bij, zodat onze kwaliteit te allen tijde gewaarborgd blijft.

Onze werkplaats en werken op locatie

In onze werkplaats worden alle nieuwe stalen en gesmede trappen, hekwerken, deuren, ramen en constructies met de hand op maat gemaakt. Maar ook gedemonteerde stalen en gesmede elementen die gerestaureerd moeten worden, restaureren wij hier.

Daarnaast hebben onze buitendienstmedewerkers alle vakkennis in huis om ook op locatie stalen en gesmede onderdelen te demonteren, te monteren en te restaureren, waardoor wij in staat zijn om het gehele proces – van ontwerp tot oplevering –  te monitoren.

Verder hebben wij in de buitendienst onze eigen glaszetters en schilders om het project volledig te kunnen afronden.

Wie kunnen bij ons terecht

Wij staan bekend om de grote projecten die wij samen met architecten en aannemers realiseren, maar particulieren met een staal- of smeedvraagstuk kunnen uiteraard ook bij ons terecht. Bent u op zoek naar een stalen trap, hekwerk of pui? Een gesmede balustrade of een hekwerk? Wij verwezenlijken het voor u van idee tot montage.

Bent u een aannemer of architect met een ontwerp of wilt u advies over een renovatieproject? Door onze jarenlange ervaring kunnen wij de meest uiteenlopende projecten verwezenlijken. Verscheidene woningen, fabrieken, kantoren, kerken, woningen en musea hebben wij van staal- en smeedwerk mogen voorzien.

Onze werkwijze

Na akkoord op onze offerte meten wij nauwkeurig op locatie in en maken daarna de tekeningen. Na uw goedkeuring wordt het product vakkundig in onze werkplaats geproduceerd. Wanneer het interne productieproces is afgerond, komen onze buitendienstmonteurs het product op locatie installeren. Tijdens het proces houden we u op de hoogte van de voortgang en welke aanpak wij hanteren. Alle ontwikkelingen liever met uw eigen ogen zien? Ook dat is geen probleem u bent van harte welkom in Bleskensgraaf.

Veiligheid staat bij ons voorop, daarom werken wij volgens strikte veiligheidseisen en protocollen; wij staan op de tweede trede van de veiligheidsladder en al onze medewerkers beschikken over een vca-certificaat.

Op onze offertes zijn de metaalunievoorwaarden 2021 van toepassing.