Glas en schilderservice

Glas en schilderservice

Al meer dan 10 jaar voeren wij naast metaal- en smeedwerk ook glas en schilderwerken uit om de klant volledig te kunnen ontzorgen. De voordelen die dit voor u heeft?

Samenwerkingservaring: we weten van elkaar wat er gebeuren moet waardoor we bij elkaar kunnen bijspringen om werkzaamheden te combineren/te versoepelen

Vakkennis: onze monteurs, glaszetters en schilders weten van elkaar hoe ze werken, en delen hun kennis onderling zodat er geen verassingen zijn voor de volgende fase van het project.

Eén aanspreekpunt: een vast contact persoon voor alle werkzaamheden, waardoor er snel gehandeld kan worden bij planningswijzingen ect.

Garantie: 1 partij geeft garantie voor het hele project u word niet van het kastje naar de muur gestuurd.

Heeft u een project met staal-, smeedwerk, glas en/of schilderwerk? Neem gerust contact met ons op om te bespreken wat wij voor u kunnen betekenen.

Beglazing

Bij Van der Vegt kunnen wij u helpen met bijna alle soorten beglazing. Halfronde puien, getoogde ramen of gebogen glas zijn bij ons geen probleem. Wij kunnen al het glas op maat maken. Ook wanneer u een speciale vorm, kleur of patroon voor ogen hebt. Bovendien kunnen we het glas een speciale samenstelling geven. Bijvoorbeeld om doorvallen te voorkomen, of om het inbraak vertragend- en zelfs kogelwerend te maken. Daarnaast kunt u denken aan eigenschappen zoals brandwerend, beloopbaar, zonwerend, geluidswerend of een  combinatie van al deze opties. Vraag een van onze medewerkers wat mogelijk is in uw project.

Verduurzamen

In monumentale en authentieke panden is vaak een grote winst te behalen door te kijken naar de stalen puien. Wilt u uw pand energie zuiniger maken? Vervang u beglazing dan door dubbel of trippel beglazing. U heeft daarnaast keuze voor het type vulling in het glas. Standaard wordt dubbel glas gevuld met lucht. Wilt u verzekerd zijn van de beste isolatie, dan kunt u kiezen voor een edelgas bijvoorbeeld Argon. Op deze manier kunnen wij stoeltjes profielen met een diepte van 32mm voorzien van HR beglazing.

Mocht dit niet het gewenst resultaat zijn, kunnen we de stalen kozijnen vervangen worden door nieuwe stalen geïsoleerde kozijnen. Ons standpunt is echter behoud gaat voor vervanging.

Schilderwerk

Met‌ ‌Van der Vegt ‌bent‌ ‌u‌ ‌altijd‌ ‌verzekerd‌ ‌van‌ ‌uitstekend‌ ‌schilderwerk.‌ ‌Wij‌ verzorgen‌ ‌zowel‌ ‌binnen-‌ ‌als‌ ‌buitenschilderwerk‌, of‌ ‌het‌ ‌nu‌ ‌gaat‌ ‌om‌ ‌een‌ authentieke brugleuning,‌ ‌of‌ een‌ ‌monumentaal‌ ‌pand‌ ‌dat‌ ‌in‌ ‌ere‌ ‌hersteld‌ ‌moet‌ ‌worden,‌ ‌bij‌ ‌Van der Vegt ‌bent‌ ‌u‌ ‌aan‌ ‌het‌ ‌juiste‌ ‌adres.‌

Onze‌ ‌schilders‌ ‌zijn‌ ‌professionals‌ ‌met‌ ‌jarenlange‌ ‌ervaring‌ ‌en‌ ‌liefde‌ ‌voor‌ ‌het‌ ‌vak.‌ ‌Wij‌ ‌weten‌ ‌als‌ ‌geen‌ ‌ander‌ ‌dat‌ ‌goed‌ ‌schilderwerk‌ ‌bijdraagt‌ ‌aan‌ ‌uitstraling‌ ‌en‌ ‌waardebehoud‌ ‌van‌ ‌uw‌ ‌woning‌ ‌of‌ ‌pand.‌ ‌We werken met hoogwaardige materialen en merken. Kwaliteit‌ ‌staat‌ ‌bij‌ ‌ons‌ ‌voorop.‌

Wanneer u terug wilt naar de originele kleur van een object of woning is dat geen probleem. Indien gewenst kunnen onze schilders door de verschillende verflagen op zoek naar de originele kleur, en de verf daar op aanpassen.

Restauratie

Restauratie is een belangrijk onderdeel van onze werkzaamheden. De historische uitstraling van toen met de moderne voordelen van nu. Dat is ons doel. Een van de methodes waarmee we dit doel bereiken is door het toepassen van monumenten glas. Doordat het glas getrokken word krijgt het die typerende vervormingen en kleine oneffenheden. Het licht wordt hierdoor mooi gereflecteerd. Het monumentenglas kan gelaagd worden uitgevoerd of als dubbele beglazing.

Daarnaast is kleur belangrijk voor de uitstraling van u pand. Sommige steden met veel monumentale gebouwen, zoals bijvoorbeeld Dordrecht en Amsterdam, hebben een eigen kleurenwaaier. Dit zijn historisch geïnspireerde kleuren die van oudsher gebruikt werden. Door voor deze kleuren te kiezen krijgt uw pand een eigen identiteit, terwijl de ruimtelijke samenhang tussen andere panden behouden blijft.

Glas in lood

In veel monumentale panden is glas in lood aanwezig dat vaak kenmerkend is voor de uitstraling van het gebouw. Restauratie van het glas in lood is onmisbaar, niet zo zeer omdat er sprake is van achterstallig onderhoud, maar doordat de onderlinge aansluitingen van het glas in lood na jaren niet meer dicht zijn. Met tocht, vocht en lekkages als gevolg.

Onze‌ ‌vakmensen‌ ‌beheren‌ ‌het‌ ‌eeuwenoude‌ ‌ambacht‌ ‌als‌ ‌geen‌ ‌ander.‌ ‌Met‌ ‌moderne‌ ‌materialen‌ ‌maken‌ ‌zij‌ ‌volgens‌ ‌de‌ ‌oude‌ ‌technieken‌ ‌de‌ ‌mooiste‌ ‌glas-in-lood‌ ‌ramen.‌ ‌U‌ ‌kunt‌ ‌bij‌ ‌Van der vegt‌ ‌uw‌ ‌eigen‌ ‌ontwerp‌ ‌laten‌ ‌vervaardigen‌ ‌of‌ ‌een‌ ‌oud‌ ‌glas-in-lood‌ ‌raam‌ ‌laten‌ ‌restaureren.‌

We kunnen zelfs een bestaand glas in lood raam verpakken in dubbel glas. Hierdoor behoudt het haar originele uitstraling maar wordt de isolerende werking sterk verbeterd.

Onderhoud

Uw heeft u project prachtig gerestaureerd, gerenoveerd of een geheel nieuwe bestemming gegeven. De volgende stap is duurzaam onderhoud om van u object of pand te kunnen blijven genieten. Of het nu gaat om een smeedijzeren bruglening of gerestaureerde stalen puien onderhoud is en blijft belangrijk. Bij Van der Vegt adviseren we hoe u het beste om kant gaan met uw project. Ook is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. Wij bieden eigenaren, gebruikers, gasten en bezoekers al jaren een zorgeloze beleving van het erfgoed en willen dit vooral blijven doen.

Heeft u advies nodig over welke vorm van onderhoud voor u de beste oplossing is? Neem gerust contact met ons op, wij denken graag met u mee.

Van der Vegt
Kernwaarden

  • Vakmanschap
  • Kwaliteit
  • Duurzaam
  • Veiligheid