Van der Vegt smeed- en constructiebedrijf

 
088 1652000

Stalen ramen

Stoer industrieel statig maar toch authentiek klassiek, hoe creëer je die karakteristieke sfeer? Het is authentiek, modern, krachtig en sierlijk tegelijk. Het antwoord hierop is stalen ramen! Met stalen kozijnen is het mogelijk een robuust, slank kader te creëren.
Het staal van vroeger komt weer helemaal terug! De slanke stalen ramen zorgen voor een prachtig onverhinderd uitzicht. Ze kunnen in elke gewenste vakverdeling worden gemaakt. 

Onze producten komen voort door de kennis van het verleden te laten samenkomen met de eisen van het heden.
Staal was een veel gebruikte materiaalsoort van 1920 t/m 1940. In die tijd gebruikte bekende architecten zoals Dudok, Duiker en Peutz deze materiaalsoort in hun unieke ontwerpen. Wij kunnen u vanuit onze ervaring adviseren hoe u het beste om kunt gaan met de restauratie / renovatie van de stalen ramen in uw monument.

De trend is nu terug van weggeweest. Mede dankzij bovenstaande architecten zien we in veel huizen stalen ramen en deuren verschijnen. Ook bij u ?

De vraag die overblijft is of stalen ramen en deuren ook bij uw project passen? Door de veelzijdigheid van staal is er altijd wel een plek in uw huis waar het staal toegepast kan worden. Of het nu een renovatie is of een nieuwbouwproject, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Onze experts willen u van harte helpen om het door u gekozen product zo goed mogelijk een eigen plekje te geven in uw huis. Zij zullen u helpen met een keuze maken tussen de glas/vlakverdeling en/of de bewerkings variant en zullen op deze manier uw eigen persoonlijke product samenstellen.

Van der Vegt levert uw stalen deur inclusief glas en schilderwerk. Dat betekent dat er in het gehele productie / plaatsingsproces maar 1 contactpersoon aan te pas komt.

Van der Vegt werkt met de volgende profielen;

 

Direct contact
Toegepast op
Stalen ramen - De Holland Dordrecht

De Holland Dordrecht

De stalen ramen die in het pand zitten hebben een tijdloos karakter en geven het pand een unieke uitstraling.

Stalen ramen - Zonnestraal Hilversum

Zonnestraal Hilversum

Zonnestraal wordt omschreven als een juweel van beton en glas, een voorbeeld van het nieuwe bouwen.

Stalen ramen - Stoeltjes profiel pui

Stoeltjes profiel pui

In dit project is goed te zien hoe staal en hout samen zorgen voor een warme uitstraling, en ook modern oogt.

Stalen ramen - Energiehuis Dordrecht

Energiehuis Dordrecht

Dit gebouw is van een verlaten gebouw getransformeerd in een modern ‘huis voor de podiumkunsten’.

Stalen ramen - Rijnsburgse bollenschuur

Rijnsburgse bollenschuur

Om de bollenschuur klaar te maken voor de nieuwe bestemmingen moest de bollenschuur grondig gerestaureerd/gerenoveerd worden. Van der Vegt heeft alle stalen ramen en deuren gerestaureerd.

Stalen ramen - GGD IJsselland in Zwolle

GGD IJsselland in Zwolle

Van der Vegt heeft de stalen ramen en deuren mogen restaureren. Restauratie van stalen kozijnen vindt vaak plaats in onze werkplaats waarmee dan ook direct langdurige (roest)schade aangepakt kan worden.

Stalen ramen - Vanilia Enschede

Vanilia Enschede

Door de puien wit te maken krijgt het pand een zachtere uitstraling en lijken de stalen puien nog groter. De puien laten de authenticiteit van de straat in tact maar geven toch een moderne uitstraling aan de winkel.

Stalen ramen - Verenigingsgebouw Willemstad

Verenigingsgebouw Willemstad

Naast het ‘pleintje’ voor de deur is een ander kenmerkend aspect van dit pand de 6 originele stalen ramen in de voorgevel. Deze ramen zijn door Van der Vegt gerestaureerd.

Stalen ramen - HAV-bank Schiedam

HAV-bank Schiedam

Van der Vegt heeft er voor mogen zorgen dat deze ramen er weer als nieuw uitzien. Zonder dat de authenticiteit van het pand verloren gaat.

Stalen ramen - Stalen pui Heemstede

Stalen pui Heemstede

Stalen puien zijn een aanwinst voor iedere woning. Door een combinatie te maken van verschillende stalen puien krijgt de achtergevel een luxe uitstraling.

Stalen ramen - Boerderij Driebergen

Boerderij Driebergen

Deze prachtige Boerderij is door Van der Vegt voorzien van stalen ramen en deuren vervaardigt uit stoeltjesprofiel. Ondanks de ongeïsoleerde profielen is er wel dubbelglas geplaatst in de ramen en deuren zodat het wooncomfort stijgt.

Stalen ramen - Kroonvilla Leiden

Kroonvilla Leiden

n 2017 is deze oranjerie gerestaureerd door Van der vegt. De buitenste schil is afgevoerd naar onze werkplaats in bleskensgraaf en is daar met de hand in oude staat herstelt.

Stalen ramen - Timmerfabriek te Vlissingen

Timmerfabriek te Vlissingen

Wij hebben ons ontfermt over de stalen ramen die karakteristiek zijn voor dit pand. Onze aanpak kenmerkt zich door het intact laten van de authentieke profielen.

Stalen ramen - De houttuinen Dordrecht

De houttuinen Dordrecht

Dit project in Dordrecht is een goed voorbeeld van het originele details behouden maar toch kiezen voor comfort. Een onderwerp dat tijdens restauratie en renovatie vaak ter spraken komt.

Stalen ramen - Woonhuis Asten

Woonhuis Asten

De restauratie van dit woonhuis in Asten is een goed voorbeeld van het behouden van de originele stijl met een upgrade in comfort. Zo hebben wij dubbel glas geplaatst ter isolatie

Stalen ramen - Kalkhaven Dordrecht

Kalkhaven Dordrecht

Deze prachtige puien zijn geplaatst in Dordrecht en zo ontworpen om het uiterlijk van de originelen ramen te behouden, maar toch meer licht te verkrijgen.

Stalen ramen - KRO gebouw Hilversum

KRO gebouw Hilversum

Om het doel van de renovatie te bereiken moesten de stalen puien gerestaureerd worden. Hierover heeft Van der Vegt zich ontfermd. Ook de glas in lood puien zijn door ons gerestaureerd.

Stalen ramen - Frankrijk

Frankrijk

De laatste puntjes zijn op de I gezet, de monteurs zijn weer in Nederland. Wat een prachtig en uniek project aan de Franse middellandse zee. Van der Vegt heeft de Stalen deuren, ramen en trappen mogen verzorgen.

Stalen ramen - Stalen pui Haarlem

Stalen pui Haarlem

De stalen pui zorgt voor meer licht en ruimte in huis. Daarnaast word buiten naar binnen gehaald. Door het gebruik van stoeltjesprofielen zijn de stijlen extra slank waardoor er nog meer uitzicht is.

Stalen ramen - Woonhuis Loosdrecht

Woonhuis Loosdrecht

Dit prachtige woonhuis in Loosdrecht is voor zien van brugleuning aan de voorzeiden. In de aanbouw zijn een poort, hekwerken en 3 puien geplaatst.

Stalen ramen - Museum de Lakenhal

Museum de Lakenhal

Juni 2019 was het eindelijk zover de lakenhal gaat na de restauratie weer open voor publiek. Van der Vegt heeft mogen bijdragen aan het nieuwe leven van dit prachtige gebouw.

Stalen ramen - Directiekantoor en Poortgebouw de Meelfabriek

Directiekantoor en Poortgebouw de Meelfabriek

De eerste twee gebouwen op het terrein van de meelfabriek, die door Van der Vegt gerestaureerd zijn, zijn opgeleverd. Op naar het volgende gebouw!

Stalen ramen - Geisoleerde gevelonderbreking Oldebroek

Geisoleerde gevelonderbreking Oldebroek

Slank in gezicht maar toch geisoleerd. Het kan! deze puien zijn het bewijs. Deze puien hebben we mogen plaatsen in Oldebroek.

Stalen ramen - KABK Den Haag

KABK Den Haag

De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) is gerestaureerd door Van der Vegt. De stalen ramen van het monumentale gebouw in Den Haag, dat al sinds 1930 in dienst is voor de academie zijn weer in originele staat hersteld.

Stalen ramen - Molengebouw en Riffellokaal de Meelfabriek

Molengebouw en Riffellokaal de Meelfabriek

Het voormalige Molengebouw en het voormalige Riffellokaal worden omgetoverd tot exquise lofts.

Stalen ramen - Buitenverblijf Valkenswaard

Buitenverblijf Valkenswaard

Een unieke project! Volledige vrije vouwwand, in verschillende standen bruikbaar. Deze pui zorgt voor de ideale binnen buiten situatie. Ook de vaste puien zijn geproduceerd door Van der Vegt!

Waarom Van der Vegt?

Kwaliteit

Van der Vegt stelt kwaliteit voorop door de meest betrouwbare producten te combineren met onze excellente expertise.

Duurzaam

Het materiaal wat Van der Vegt gebruikt is sterk, duurzaam, ambachtelijk en onderhoudsarm. 

Vakmanschap

Liefde voor het vak en respect voor het verleden resulteren in vakmanschap. 

Veiligheid

Onze veiligheid proberen wij te waarborgen door onze processen te koppelen aan strikte veiligheidseisen en protocollen.