Pontonnierskazerne

Pontonnierskazerne

De voormalige Pontonnierskazerne aan de Buiten Walevest is een markant gebouw met een rijke geschiedenis. Ooit een levendig militair hospitaal, staat het pand nu scheef omdat de kade niet onderheid is. Na het vertrek van het korps kregen verschillende kantoren een plek in het gebouw. Vanaf de jaren negentig werd het pand echter volledig uitgewoond door krakers.

De recente verbouwing van de Pontonnierskazerne bracht een indrukwekkende transformatie met zich mee. De bewoners werden actief betrokken bij het project, wat hen de unieke kans gaf om hun appartementen precies naar wens in te richten. Hoewel dit enige vertraging veroorzaakte, resulteerde het in een persoonlijke en unieke woonruimte voor elke bewoner. Alle monumentale onderdelen van het gebouw zijn behouden en waar nodig hersteld, inclusief de bouwmuren, kozijnen, constructieve elementen en het dak. Met hulp van Stijl Architectuur uit Dordrecht is de donkere zolder omgetoverd tot een licht en sfeervol appartement.

Van der Vegt heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan deze renovatie. Wij vervaardigden de stalen balkons die nu de gevel sieren, evenals de hoofdtrap die uit onze werkplaats komt. Ook het noodtrappenhuis is door ons gefabriceerd. Deze stalen constructiedelen zijn ontworpen en gemaakt met respect voor de monumentale waarde van het pand, terwijl ze het gebouw klaarmaken voor moderne toepassingen.

De Pontonnierskazerne is nu een prachtige mix van historisch erfgoed en modern wooncomfort, waar het verleden en heden naadloos samenkomen. Dankzij de zorgvuldige renovatie en de toevoeging van nieuwe, stalen elementen, behoudt het gebouw zijn karakter en is het klaar voor een nieuwe toekomst.