Peuterspeelzaal Beregoed

Peuterspeelzaal Beregoed

Dit jaar hebben we hard gewerkt aan de restauratie van peuterspeelzaal ‘Beregoed’, een gemeentelijk monument in Wassenaar. Dit gebouw was oorspronkelijk een Krukhuisboerderij, een type boerderij met een dwars geplaatst voorhuis. Vaak is dit voorhuis, het woongedeelte van de boerderij, voorzien van een extra verdieping en is het een teken van welvaart.

In dit pand vonden we vijf grote, originele raampartijen die we hebben voorzien van glas en zorgvuldig hebben geschilderd. Het schilderen van authentieke stalen profielen vergt vakmanschap. Stalen kozijnen hebben een unieke vorm en worden volledig met de kwast geschilderd. Bij Van der Vegt werken we met hoogwaardige materialen en merken, waarbij kwaliteit voorop staat.

Bij Van der Vegt combineren we staal en stopverf om de typische uitstraling van ramen uit de jaren ’20 en ’30 te behouden. Omdat stopverf na verloop van tijd uitdroogt, gebruiken we polysiloxanenkit, een duurzaam en onderhoudsarm alternatief dat dezelfde authentieke uitstraling heeft en voldoet aan de moderne bouwnormen. Daarnaast is het overschilderbaar en verkrijgbaar in een bijpassende kleur.