Tuindeuren Hardinxveld

Tuindeuren Hardinxveld

Metaal bewerker: “Als we complexe vraagstukken van de opdrachtgever hebben opgelost, voel ik echt een kick.”

Deze driedelige schuifdeur was zo’n complex vraagstuk. Wij hebben ervoor gekozen de schuifdeuren op een bijna onzichtbare onder rail te plaatsen. Hierdoor gaan de stalen deuren op in het geheel, met de houten wanden en de stenen vloer. Een gouden materialencombinatie met veel sfeer en comfort als resultaat.

Herengracht stalen binnenpuien

Herengracht stalen binnenpuien

Stalen puien zijn een aanwinst voor iedere woning. Zo ook voor dit woonhuis. Door een combinatie te maken van verschillende stalen puien krijgt de het interieur een luxe uitstraling.

De moderne keuken is met een wit stalen pui gescheiden van het trappenhuis. Toonaangevend is hier het doorzicht naar de voorkant van het pand. Aldus kodde architecten de architect van dit prachtige project.

In dit project zijn de originelen stoeltjesprofielen toegepast die onder anderen door Dudok, Duiker en Peutz gebruikt zijn in hun ontwerpen. Deze profielen zijn speciaal ontworpen voor het produceren van deuren en ramen.

Puien Alblasserdam

Pui Alblasserdam

Deze prachtige dubbele deur met zijlicht is voorzien van dubbel glas met de spacer (aluminium rand tussen het glas) in het zwart zodat deze niet opvalt.

De pui is opgebouwd uit stoeltjesprofiel wat bijdraagt aan de uitstraling. De pui in de gevel zorgt voor een echt binnen – buiten gevoel.

Het glas is geplaatst met Renoseal wat zorgt voor een warme uitstraling. Kortom een moderne stalen pui met een landelijk tindje.

Woonhuis Loosdrecht

Woonhuis Loosdrecht

Dit prachtige woonhuis in Loosdrecht is voorzien van brugleuning aan de voorzijden. In de aanbouw zijn een poort, hekwerken en 3 puien geplaatst.

“Ik ben pas tevreden als de klant dat is.” al dus een van de medewerkers. 

Gonnetstraat Haarlem

Gonnetstraat Haarlem

In 1937 werd het pand gebouwd en jarenlang gebruikt als laboratorium. In 2019 is het gebouw gekocht door Oceans en verbouwd.

Er zijn veel originele elementen terug te zien in het pand. De ramen zijn gerestaureerd, opnieuw geverfd en klaargemaakt voor de volgende 100 jaar.

De oude laboratorium deuren zijn teruggeplaatst in het pand en de stenen van het gebouw zijn gereinigd, maar niet helemaal afgespoten. Het stof is eraf gehaald, maar de historie is nog zichtbaar.

De originelen stoeltjesprofiel puien die nog in het pand aanwezig waren zijn gerestaureerd en voorzien van dubbel glas.

Puien die ontbraken zijn gereconstrueerd uit Forster Unico profielen.

Buitenverblijf Valkenswaard

Buitenverblijf Valkenswaard

Een unieke project! Volledige vrije vouwwand, in verschillende standen bruikbaar. De ondergeleider is tussen de vlonder planken verwerkt zodat deze bijna niet opvalt.

Het geheel is door Barst voorzien van doorvalveilig glas geplaatst met polysiloxanen‌ ‌kit waardoor de uitstraling perfect past bij het buitenverblijf. 

Kortom deze pui zorgt voor de ideale binnen buiten situatie. Ook de vaste puien zijn geproduceerd door Van der Vegt!

Pui grachtenpand te Amsterdam

Pui grachtenpand te Amsterdam

Een prachtige stalen pui geplaatst in een grachtenpand in Amsterdam.

Deze prachtig authentieke stalen pui maakt een mooie afscheiding tussen de woonvertrekken en de hal en laat duidelijk het oude van toen, combineren met aspecten uit het heden. De kleur, afmetingen en vakverdeling zijn gekozen door de klant en naar zijn eigen wensen vormgegeven. Dit onderdeel heeft hierdoor zijn eigen identiteit in de kamer gekregen als product.

Een prachtig onderdeel waar de klant en Van der Vegt trots op kan zijn.

De Houttuinen Dordrecht

De Houttuinen Dordrecht

Dit project in Dordrecht is een goed voorbeeld van het originele details behouden maar toch kiezen voor comfort. Een onderwerp dat tijdens restauratie en renovatie vaak ter spraken komt.

De bovenlichten van de deuren het kleine ronde raam zijn origineel en gerestaureerd door Van der Vegt. Om het comfort te verhogen zijn er achter zet ramen geplaatst ter isolatie.

De dubbele deuren zijn nieuw en gemaakt van een geïsoleerd profiel met de zelfde aanzicht breedte als de originelen profielen. Ook zijn deze deuren elektrische bedienbaar!

Samen vormen de bovenlichten en de deuren weer een geheel met een houten balk in kleur als scheiding zoals het altijd is geweest.

Directiekantoor en Poortgebouw de Meelfabriek

Directiekantoor en Poortgebouw de Meelfabriek

De eerste twee gebouwen op het terrein van de meelfabriek, die door Van der Vegt gerestaureerd zijn, zijn opgeleverd. Op naar het volgende gebouw!

De Meelfabriek

Met een vloeroppervlak van maar liefst 55.000 vierkante meter is De Meelfabriek als rijksmonument een omvangrijk herbestemmingsproject. De oude gebouwen wordt nieuw leven ingeblazen en nieuwe gebouwen worden toegevoegd. Met lofts, appartementen en studentenwoningen, hotel, restaurant, sport & wellness, kantoren, winkels en ruimte voor kunst en cultuur ontstaat een levendige plek in de stad. Aldus de meelfabriek.

Poortgebouw

Van der Vegt heeft de stalen ramen van het poortgebouw in het werk gerestaureerd.

Om het comfort te verhogen is het gehele pand voorzien van dubbel glas. Dit glas is afgewerkt met renoseal, een moderne stopverf vervanger. Door het toepassen van renoseal blijft de authentieke uitstraling ook voor de toekomst behouden.

Directiekantoor

De restauratie van het directie kantoor verschilt zich van het kantoorgebouw doordat de stalen ramen en deuren zijn gedemonteerd en afgevoerd naar onze werkplaats in Bleskensgraaf. In de werkplaats zijn deze met de hand gerestaureerd.

Op de plaatsen waar geen originelen puien meer aanwezig waren zijn gereconstrueerde stalen ramen geplaatst opgebouwd uit stoeltjes profielen. Het profiel wat in de gebouwen van de meelfabriek toegepast is. Hierdoor is het verschil tussen de originelen en nieuwe puien niet te zien. Ook de nieuwen puien zijn met de hand in onze werkplaats gemaakt.

Ook de puien in het directiekantoor zijn voorzien van dubbel glas geplaatst met renoseal.