Van der Vegt smeed- en constructiebedrijf

 
088 1652000

Stoeltjesprofiel?!

Het klassieke ongeïsoleerde stalen stoeltjesprofiel werd veel toegepast in de jaren ‘20 en ‘60 van de vorige eeuw. Bekende architecten zoals Dudok, Duiker en Peutz gebruikten stoeltjesprofielen vaak in hun ontwerpen.

Stoetjesprofiel?

De eerste stalen ramen en deuren in de 19de eeuw werden samengesteld uit op de toen bestaande warm gewalste stalen profielen van vijf millimeter dik. Deze werden in  eerste instantie ook nog in houten kozijnen geplaatst. Later werden er speciale profielen (gebaseerde op de 5mm dikke profielen) voor ramen en deuren ontworpen en ontstonden er volledig stalen ramen en deuren. De eerste warmgewalste stoeltjesprofielen  verschenen aan het einden van de 19de eeuw.

In Engeland bij de firma Crittall ontstond de eerste seriematige productie van stalen ramen. Dit breide zich in het begin van de twintigste eeuw uit naar het Europese vaste land waaronder ook Nederland. Deze stoeltjesprofielen zijn uniek, ze hebben afgeronde hoeken en passen niet op andere gelijksoortige profielen.

Zonnestraal is een project dat rond het begin van de 20ste eeuw gebouwd. De architect; Jan Duiker omschreef het als “een juweel van beton en glas, een voorbeeld van het nieuwe bouwen.” Van der Vegt heeft in 2001 de het staal van dit juweel gerestaureerd en een het pand een tweede leven mogen geven!

Belangrijke walserij in Nederland waren koninklijke fabriek F.W. Braat te Delft, De Vries Robbé te Gorinchem en Montan Staal te Dordrecht. Deze bedrijven produceerde de stoeltjes profielen die in Nederland veel zijn toegepast.

Stalen ramen en deuren zoals hier besproken zijn toegepast tot in de jaren zestig van de twintigste eeuw. Veel van de panden die in “de tijd” van de stoeltjesprofielen gebouwd zijn worden gerestaureerd/gerenoveerd. Vaak word gedacht dat deze authentieke stoeltjes profielen niet meer leverbaar het tegendeel is waar Van der Vegt heeft deze profielen nog volop op voorraad. Ramen opofferen of met oude resten werken is dus niet nodig!

Van der Vegt!

Stalen ramen en deuren worden weer veelvuldig toegepast in zowel ex- en interieur ontwerpen als de architectuur. Dit is zeker terecht gezien het tijdloze karakter van de ontwerpen en de herwonnen belangstelling voor deze industriële atmosfeer. Naast het gebruik voor restauratie en renovatie van stalen ramen en deuren zijn stoeltjes profielen ook zeer geschikt voor het produceren van nieuwen stalen puien.

Wat Van der Vegt onderscheid van de meesten producenten van stalen deuren is het gebruik van de authentieke stoeltjesprofielen en niet de standaard T-profielen en L-profielen die vaak gebruikt worden.

Door gebruik te maken van de “echte” stoeltjesprofielen kunnen wij ramen, deuren en kozijnen leveren met meer kwaliteit, langere levensduur en een unieke uitstraling.

Het samenstellen van deze profielen gebeurt bij ons in de werkplaats (Bleskensgraaf) op traditionele wijze. Niet machinaal, maar door een vakman die oog heeft voor detail en zijn vak werkelijk verstaat. De garantie op levensduur kunnen wij hierdoor met een glimlach garanderen.

Offerte aanvraag
Toegepast op
Stoeltjesprofiel?! - De Holland Dordrecht

De Holland Dordrecht

De stalen ramen die in het pand zitten hebben een tijdloos karakter en geven het pand een unieke uitstraling.

Stoeltjesprofiel?! - Zonnestraal Hilversum

Zonnestraal Hilversum

Zonnestraal wordt omschreven als een juweel van beton en glas, een voorbeeld van het nieuwe bouwen.

Stoeltjesprofiel?! - Stoeltjes profiel pui

Stoeltjes profiel pui

In dit project is goed te zien hoe staal en hout samen zorgen voor een warme uitstraling, en ook modern oogt.

Stoeltjesprofiel?! - Energiehuis Dordrecht

Energiehuis Dordrecht

Dit gebouw is van een verlaten gebouw getransformeerd in een modern ‘huis voor de podiumkunsten’.

Stoeltjesprofiel?! - Post 120 Dordrecht

Post 120 Dordrecht

Het voormalig postkantoor van Dordrecht heeft een duurzaam nieuw leven gekregen.

Stoeltjesprofiel?! - Slanke stalen deuren

Slanke stalen deuren

Stalen deuren geven een moderne, industriële of juist een authentieke uitstraling aan uw interieur.

Stoeltjesprofiel?! - Stalen deuren Den Haag

Stalen deuren Den Haag

Deze stalen dubbele- en schuifdeur hebben we mogen plaatsen in Den Haag.

Stoeltjesprofiel?! - Vanilia Enschede

Vanilia Enschede

Door de puien wit te maken krijgt het pand een zachtere uitstraling en lijken de stalen puien nog groter. De puien laten de authenticiteit van de straat in tact maar geven toch een moderne uitstraling aan de winkel.

Stoeltjesprofiel?! - Verenigingsgebouw Willemstad

Verenigingsgebouw Willemstad

Naast het ‘pleintje’ voor de deur is een ander kenmerkend aspect van dit pand de 6 originele stalen ramen in de voorgevel. Deze ramen zijn door Van der Vegt gerestaureerd.

Stoeltjesprofiel?! - Patisserie Blaricum

Patisserie Blaricum

Bij zulk ambachtelijk werk mogen met de hand gemaakte details in het gebouw niet ontbreken. Zoals de unieke stalen deur die Van der Vegt heeft mogen plaatsen.

Stoeltjesprofiel?! - Stalen puien Woerden

Stalen puien Woerden

Ondanks de vele groten projecten is Van der Vegt altijd bereikbaar gebleven voor particulieren. We behandelen elke klant en elk project persoonlijk. Ook deze stalen schuif en taatsdeur die geplaatst zijn in woerden.

Stoeltjesprofiel?! - Stalen pui Heemstede

Stalen pui Heemstede

Stalen puien zijn een aanwinst voor iedere woning. Door een combinatie te maken van verschillende stalen puien krijgt de achtergevel een luxe uitstraling.

Stoeltjesprofiel?! - Boerderij Driebergen

Boerderij Driebergen

Deze prachtige Boerderij is door Van der Vegt voorzien van stalen ramen en deuren vervaardigt uit stoeltjesprofiel. Ondanks de ongeïsoleerde profielen is er wel dubbelglas geplaatst in de ramen en deuren zodat het wooncomfort stijgt.

Stoeltjesprofiel?! - Stalen taatsdeur Papendrecht

Stalen taatsdeur Papendrecht

In Papendrecht deze stalen taatsdeur geplaatst van stoeltjesprofiel (Retrosteel), de vakverdeling is gelijk aan de bestaande kast. waardoor het lijnenspel door loopt.

Stoeltjesprofiel?! - Pui grachtenpand te Amsterdam

Pui grachtenpand te Amsterdam

Deze prachtig authentieke stalen pui maakt een mooie afscheiding tussen de woonvertrekken en de hal en laat duidelijk het oude van toen, combineren met aspecten uit het heden.

Stoeltjesprofiel?! - Timmerfabriek te Vlissingen

Timmerfabriek te Vlissingen

Wij hebben ons ontfermt over de stalen ramen die karakteristiek zijn voor dit pand. Onze aanpak kenmerkt zich door het intact laten van de authentieke profielen.

Stoeltjesprofiel?! - De houttuinen Dordrecht

De houttuinen Dordrecht

Dit project in Dordrecht is een goed voorbeeld van het originele details behouden maar toch kiezen voor comfort. Een onderwerp dat tijdens restauratie en renovatie vaak ter spraken komt.

Stoeltjesprofiel?! - Penthouse suite

Penthouse suite

Met de authentieke, stalen pui hebben we de suite van het terras gescheiden en meer rust en ruimte in het pand gecreëerd.

Stoeltjesprofiel?! - Tuindeuren Hardinxveld

Tuindeuren Hardinxveld

“Als we complexe vraagstukken van de opdrachtgever hebben opgelost, voel ik echt een kick.” Deze driedelige schuifdeur was zo’n complex vraagstuk. Wij hebben ervoor gekozen de schuifdeuren op een bijna onzichtbare onder rail te plaatsen.

Stoeltjesprofiel?! - Woonhuis Asten

Woonhuis Asten

De restauratie van dit woonhuis in Asten is een goed voorbeeld van het behouden van de originele stijl met een upgrade in comfort. Zo hebben wij dubbel glas geplaatst ter isolatie

Stoeltjesprofiel?! - Herengracht stalen binnenpuien

Herengracht stalen binnenpuien

Stalen puien zijn een aanwinst voor iedere woning. Zo ook voor dit woonhuis. Door een combinatie te maken van verschillende stalen puien krijgt de het interieur een luxe uitstraling.

Stoeltjesprofiel?! - Kalkhaven Dordrecht

Kalkhaven Dordrecht

Deze prachtige puien zijn geplaatst in Dordrecht en zo ontworpen om het uiterlijk van de originelen ramen te behouden, maar toch meer licht te verkrijgen.

Stoeltjesprofiel?! - Vouwwand Almere

Vouwwand Almere

Deze stalen vouwwand hebben we geplaatst in Almere. Het bijzondere is dat deze pui half naar binnen en half naar buiten vouwt. Een uniek project!

Stoeltjesprofiel?! - junior suites

junior suites

Met de authentieke, stalen pui hebben we de suite van het terras gescheiden en meer rust en ruimte in het pand gecreëerd.

Stoeltjesprofiel?! - Serre Lith

Serre Lith

Deze stoeltjesprofiel serre zorgt voor veel licht en ruimte in huis.

Stoeltjesprofiel?! - KRO gebouw Hilversum

KRO gebouw Hilversum

Om het doel van de renovatie te bereiken moesten de stalen puien gerestaureerd worden. Hierover heeft Van der Vegt zich ontfermd. Ook de glas in lood puien zijn door ons gerestaureerd.

Stoeltjesprofiel?! - Frankrijk

Frankrijk

De laatste puntjes zijn op de I gezet, de monteurs zijn weer in Nederland. Wat een prachtig en uniek project aan de Franse middellandse zee. Van der Vegt heeft de Stalen deuren, ramen en trappen mogen verzorgen.

Stoeltjesprofiel?! - Stalen pui Haarlem

Stalen pui Haarlem

De stalen pui zorgt voor meer licht en ruimte in huis. Daarnaast word buiten naar binnen gehaald. Door het gebruik van stoeltjesprofielen zijn de stijlen extra slank waardoor er nog meer uitzicht is.

Stoeltjesprofiel?! - Woonhuis Loosdrecht

Woonhuis Loosdrecht

Dit prachtige woonhuis in Loosdrecht is voor zien van brugleuning aan de voorzeiden. In de aanbouw zijn een poort, hekwerken en 3 puien geplaatst.

Stoeltjesprofiel?! - Directiekantoor en Poortgebouw de Meelfabriek

Directiekantoor en Poortgebouw de Meelfabriek

De eerste twee gebouwen op het terrein van de meelfabriek, die door Van der Vegt gerestaureerd zijn, zijn opgeleverd. Op naar het volgende gebouw!

Stoeltjesprofiel?! - Rotterdam binnen en buiten puien

Rotterdam binnen en buiten puien

In Rotterdam hebben we deze binnen en buiten puien mogen plaatsen. Beide typen puien zijn opgebouwd uit stoeltjesprofielen.

Stoeltjesprofiel?! - KABK Den Haag

KABK Den Haag

De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) is gerestaureerd door Van der Vegt. De stalen ramen van het monumentale gebouw in Den Haag, dat al sinds 1930 in dienst is voor de academie zijn weer in originele staat hersteld.

Stoeltjesprofiel?! - Molengebouw en Riffellokaal de Meelfabriek

Molengebouw en Riffellokaal de Meelfabriek

Het voormalige Molengebouw en het voormalige Riffellokaal worden omgetoverd tot exquise lofts.

Stoeltjesprofiel?! - Buitenverblijf Valkenswaard

Buitenverblijf Valkenswaard

Een unieke project! Volledige vrije vouwwand, in verschillende standen bruikbaar. Deze pui zorgt voor de ideale binnen buiten situatie. Ook de vaste puien zijn geproduceerd door Van der Vegt!

Waarom Van der Vegt?

Kwaliteit

Van der Vegt stelt kwaliteit voorop door de meest betrouwbare producten te combineren met onze excellente expertise.

Duurzaam

Het materiaal wat Van der Vegt gebruikt is sterk, duurzaam, ambachtelijk en onderhoudsarm. 

Vakmanschap

Liefde voor het vak en respect voor het verleden resulteren in vakmanschap. 

Veiligheid

Onze veiligheid proberen wij te waarborgen door onze processen te koppelen aan strikte veiligheidseisen en protocollen.