Villa uit 1938

Villa uit 1938

Bij Van der Vegt zijn we trots op ons project: de verduurzaming van een prachtige villa uit 1938, ontworpen door de beroemde architect P.J. Elling en met een interieur van kunstenaar Bart van der Leck. Dit project combineert het behoud van historisch erfgoed met moderne energie-efficiëntie.

Uitdaging

Tot wel 30% van de energievraag kan verloren gaan via ramen, vooral bij stalen kozijnen met enkel glas. Onze uitdaging was om deze villa te verduurzamen zonder de authentieke charme te verliezen.

Aanpak

We hebben het enkel glas vervangen door dubbelglas in een extra slank pakket, zodat de originele stalen kozijnen behouden blijven. Met behulp van renoseal behoudt het glas de klassieke stopverflook. Ons team heeft de unieke stalen profielen met de hand geschilderd, gebruikmakend van hoogwaardige materialen, om zo het vakmanschap te waarborgen.

Resultaat

Het resultaat is een villa die nu energie-efficiënt is, zonder in te boeten op historische authenticiteit. Dit project laat zien dat modernisering en behoud hand in hand kunnen gaan, en draagt bij aan een duurzame toekomst.