Timmerfabriek te Vlissingen

Timmerfabriek te Vlissingen

De timmerfabriek te Vlissingen is een pand met karakter, waar de gebruik sporen van zware arbeid nog te zien zijn. Dit geeft het pand samen met de stalen ramen een industriële look en feel.

In de Timmerfabriek wordt nu gegeten, gedanst, geborreld, gefilmd en vergaderd. Dit was vroeger wel anders.

De timmerfabriek te Vlissingen een karakteristiek monument wat tussen 1913-1915 is gebouwd, en in gebruik genomen door de scheepswerf Koninklijke Maatschappij De Schelde. De timmerfabriek is mede door de stalen ramen, de functie en de bouwtechniek een belangrijk monument voor de: cultuurhistorie, architectuurhistorie en bouwtechniek

In de timmerfabriek werd prachtig gedecoreerd houtwerk gemaakt, van hogen kwaliteit. Deze prachtig stukjes vakwerk waren vooral  bedoeld voor de afwerking en meubilering van passagiersschepen. Helaas werd er na de oorlog steeds minder gebruik gemaakt van de timmerfabriek, later werd het slechts alleen nog maar gebruikt voor opslag en raakte het pand langzaam in verval.

Restauratie

In 2011 is de restauratie voor Van der Vegt afgerond. Van der Vegt heeft zich ontfermt over de prachtige stalen puien die karakteristiek zijn voor die pand. Onze aanpak bij het restaureren van stalen ramen kenmerkt zich door het intact laten van de authentieke profielen. Behoud gaat voor vervanging!

Na de renovatie is het pand in gebruik genomen door BOEI die hier evenementen organiseert. Ook zijn er verschillende bedrijfsruimte te huur en is er een pop-up restaurant iedere zomer vanaf juni. Op deze manier word er nog altijd aan de weg getimmerd in deze prachtige timmerfabriek.

De stalen ramen van de timmerfabriek zijn ook te zien in de tv reclamen van de Doutzen’s Stories Sports Collection (12-2016) van Hunkemöller 

Kortom een renovatie/restauratie project om trots op te zijn!

fotograaf: Jan van Dalen (Fotograaf BOEI)