Pakhuis Dordrecht

Pakhuis Dordrecht

Welkom bij Pakhuis Dordrecht, een historisch en industrieel pand gelegen in de binnenstad van Dordrecht. Dit unieke object, waarvan de indrukwekkende ruimte binnenin niet direct zichtbaar is aan de buitenzijde, herbergt een rijke geschiedenis en modern comfort.

Het casco van Pakhuis Dordrecht dateert uit de 16e eeuw en heeft door de eeuwen heen verschillende functies gehad. Oorspronkelijk werd het pand gebruikt voor de opslag van handel en diende het later als een meterfabriek, timmerwerkplaats en als dependance van een machinefabriek. Sinds 2002 heeft Pakhuis Dordrecht gediend als woonruimte, compleet met een grote garage die fungeerde als opslag en werkplaats.

In 2019 onderging het pakhuis een transformatie en werd het omgetoverd tot een aangename ruimte waar ontspanning centraal staat. Bij deze renovatie speelde Van der Vegt een belangrijke rol door het plaatsen van een stalen pui in de voorgevel. Deze pui is beglaasd met dubbelglas en zorgvuldig afgewerkt met renoaseal, wat niet alleen bijdraagt aan het esthetische aspect maar ook aan de duurzaamheid en isolatie van het pand.

Vandaag de dag biedt Pakhuis Dordrecht een perfecte balans tussen historische charme en moderne luxe. Het is een plek waar het rijke verleden van Dordrecht samenkomt met hedendaags comfort.