Nottebohmbrug Rotterdam

Nottebohmbrug Rotterdam

De Nottebohmbrug, ontworpen in 1886, verbond oorspronkelijk het westelijke deel, De Heuvel, met het oostelijke deel, het Park. In 1896 werd een vijver ten noorden van het Heerenhuys gegraven en verbonden met de bestaande oostelijke vijver bij het huidige ‘The Harbour Club Rotterdam’. De brug kreeg in 1932 haar naam ter ere van J.A. Nottebohm, de laatste particuliere eigenaar van De Heuvel. Een vernieuwing volgde in 1937, waarbij de brug nieuwe leuningen kreeg.

In 2024 heeft Van der Vegt smeed- en constructiebedrijf de Nottebohmbrug gerestaureerd, waarbij we aandacht hebben besteed aan het oorspronkelijke ontwerp. Dankzij onze ervaring in het restaureren van monumentale smeedwerken, hebben we de authentieke verbindingen en esthetiek van de brug behouden.

Tijdens de restauratie hebben we elke staander en dwarsligger apart beoordeeld en behandeld. Elk onderdeel werd zorgvuldig genummerd en gelabeld, waardoor we de brug in zijn originele staat konden terugbrengen. Met oog voor detail hebben we ervoor gezorgd dat de Nottebohmbrug weer een mooi historisch element vormt in het Rotterdamse Park, klaar om nog vele generaties te verbinden en te bewonderen.

Onze aanpak zorgde niet alleen voor een visueel en structureel herstel, maar ook voor het behoud van de historische waarde van de Nottebohmbrug. We zijn tevreden dat we een bijdrage hebben kunnen leveren aan het behoud van dit belangrijke stuk erfgoed.