Lange Breestraat

Lange Breestraat

Bij een gemiddeld woonhuismonument verliest men volgens de Stichting ERM circa 30 procent van de warmte via de ramen. Dit percentage is bij stalen ramen zelfs nog hoger! Dit was precies de reden waarom de bewoner van een monumentaal woonhuis in Dordrecht besloot om zijn ramen te isoleren. Het was hierbij van groot belang om de monumentale uitstraling van het fraaie gebouw, dat bekend staat om zijn eenvoudige doch harmonische architectuur, te behouden.

Houten Kozijnen met FINEO Beglazing

In de houten kozijnen hebben wij het enkel glas vervangen door FINEO beglazing. Deze innovatieve beglazing is slechts 8 mm dik en biedt dezelfde isolatiewaarde als triple glas. Hierdoor wordt de warmte optimaal binnengehouden zonder dat de authentieke uitstraling van het pand verloren gaat.

Stalen Stalramen met Achterzet Kozijnen

Ook de stalen stalramen aan de zijkant van het huis zijn voorzien van nieuw glas. Om de koudebrug van het staal te elimineren, hebben we aan de binnenzijde van de stalramen achterzet kozijnen geplaatst. Deze maatregel zorgt ervoor dat ook hier de warmte binnen blijft en er geen condensatieproblemen optreden, terwijl de esthetische waarde van de stalen ramen behouden blijft.

Met deze aanpassingen hebben we niet alleen het wooncomfort van de bewoner aanzienlijk verbeterd, maar ook de energie-efficiëntie van het monumentale pand sterk verhoogd. Zo draagt dit project bij aan het behoud en de verduurzaming van cultureel erfgoed in Dordrecht.