Buitenplaats Berbice

Buitenplaats Berbice

Dat de restauratie niet onopgemerkt bleef was goed te zien in de lokale media na dat wij de hekwerken gedemonteerd hadden.

Op de website van de buitenplaatst stond te lezen: De voorbijganger kijkt verwonderd naar de Leidseweg: wat is er gebeurd met het monumentale hek van de buitenplaats Berbice? Wel, eindelijk is het zover dat zowel het toegangshek aan de oprijlaan als het zijhek aan het St Nicolaespad worden gerestaureerd. 

Ook in de lokalen krant Voorschotense krant is te lezen dat ze het volste vertrouwen hebben in de restauratie;

de essentie van het vak is “Behoud gaat voor vervanging”, een denkwijze waaruit liefde voor het vak spreekt en respect voor het verleden. Dit is een opvatting die naadloos aansluit bij de manier waarop de Stichting te werk gaat in haar beheer van de buitenplaats. Combineer dat met meer dan 100 jaar vakmanschap van het smeed- en constructiebedrijf, en dan weten we zeker dat onze hekken in goede handen zijn.

Het NCE (Nationaal centrum erfgoedopleidingen) heeft de restauratie van dit hekwerk gevolgd om meer jongeren er bewust van te maken dat je nog steeds oude ambachten kan leren. De video die ze gemaakt hebben is te bekijken op hun website.