Van der Vegt smeed- en constructiebedrijf

 
088 1652000
Over ons

Behoud gaat voor vervanging!

Niet zomaar een kreet maar de essentie van ons vak, en wij beheersen dit vak al meer dan 100 jaar. Wij kunnen u vanuit deze ervaring adviseren hoe u het beste om kunt gaan met uw monument. In samenwerking met vakkundige partijen zoals architecten en aannemers dragen wij bij aan de instandhouding van ons monumentale erfgoed.

Van der Vegt

Wij zijn een sterk ontwikkeld restauratiebedrijf wat zich in de loop van haar meer dan 100 jarig bestaan heeft ontwikkeld tot een bedrijf waarin zich verschillende disciplines bevinden.

De vakmensen die bij Van der Vegt werkzaam zijn, hebben ieder hun eigen specialisme. Zij zijn inzetbaar voor staalbouw, non ferro, (complexe) trappen, (sier-)smeedwerk en restauratie van metaalwerk. Met name restauratie is een onderdeel binnen onze disciplines waar we goed in zijn, tevens zijn we goed ingevoerd bij de RCE (rijksdienst voor het cultureel erfgoed) en werken zeer veel aan monumenten welke de status rijksmonument hebben.

 De laatste decennia hebben wij veel monumenten gerestaureerd. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Landgoed Zonnestraal Hilversum, Rijksmuseum Amsterdam, Vredespaleis Den Haag, Vondelpark Amsterdam, Wereldmuseum Rotterdam en vele andere.

Werkwijze

Liefde voor het vak en respect voor het verleden resulteren in vakmanschap.

Offerte aanvraag

Voor het leveren van een trap, hekwerk, smeedwerk, constructie, raam of deur ontvangt u van ons altijd een schriftelijke offerte. Wij raden u aan om al in een vroeg stadium contact op te nemen met ons. Dit levert bij het ontwerp en de productie, maar vooral tijdens de montage veel voordelen op.

Van der Vegt werkt conform de metaalunievoorwaarden 2019

Opdracht tot ontwerp

Na opdracht wordt het te maken werk op locatie ingemeten en wordt er aan de hand daarvan een ontwerp gemaakt. Bij het ontwerpen van alle details gaan we voor u aan de slag met het maken van tekeningen. Deze tekeningen krijgt u in PDF toegezonden ter controle van het ontwerp en maten. Na goedkeuring wordt het hier vertaald voor de werkplaats en komt het eindresultaat op termijn uw kant op.

Productie

Van der Vegt beschikt over een eigen werkplaats op onze locatie in Bleskensgraaf. Hier worden alle stalen trappen, hekwerken, deuren, ramen en constructies met de hand op maat gemaakt.

Behandeling

Het staal wordt beschermd tegen corrosie door een goede voorbehandeling, bijvoorbeeld: thermisch verzinken, schooperen of zinkfosfaatprimer. Na de voorbehandeling kan de trap, het hekwerk, de constructie, een raam of deur voorzien worden van kleur doormiddel van natlak of poedercoating.

Glas

Van der Vegt voert glas en staal als totaalpakket uit. Of het nu nieuwbouwglas, monumentenglas of glas in lood is. Na plaatsing verzorgen we zelf de afwerking met ons eigen team van ervaren vakmensen.

Montage

Van der Vegt beschikt over alle middelen voor montage op locatie. Dit geeft ons de gelegenheid om een constante controle uit te kunnen voeren tijdens het gehele proces: van ontwerp tot oplevering. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit leveren die u van ons mag verwachten en heeft u een vast aanspreekpunt.

Bekijk projecten

Waarom Van der Vegt?

Kwaliteit

Van der Vegt stelt kwaliteit voorop door de meest betrouwbare producten te combineren met onze excellente expertise.

Duurzaam

Het materiaal wat Van der Vegt gebruikt is sterk, duurzaam, ambachtelijk en onderhoudsarm. 

Vakmanschap

Liefde voor het vak en respect voor het verleden resulteren in vakmanschap. 

Veiligheid

Onze veiligheid proberen wij te waarborgen door onze processen te koppelen aan strikte veiligheidseisen en protocollen.