Van der Vegt smeed- en constructiebedrijf

 
088 1652000

Projecten

Van der Vegt, dat zich door de jaren heen gespecialiseerd heeft in verschillende disciplines is klaar voor elke aankomende uitdaging. Door meer dan 100 jaar aan ervaring en kennis te combineren met de beste kwaliteit producten die de markt te bieden heeft. Kunnen wij u bieden wat u ook daadwerkelijk vraagt. Wij als Van der Vegt zijn dan ook klaar voor uw uitdaging.

Onze specialisten zijn bij uitstek uw producent in het maken van staalbouw, RVS, Aluminium, (complexe) trappen, (sier-) smeedwerk en restauratie in metaalwerk. Met name is Van der Vegt sterk ontwikkeld in restauratie. Dit laten wij blijken doordat wij veel voor de RCE(rijksdienst voor het cultureel erfgoed) aan verschillende monumenten werken die de status rijksmonument hebben.

De laatste decennia hebben wij veel monumenten gerestaureerd. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Landgoed Zonnestraal Hilversum, Rijksmuseum Amsterdam, Vredespaleis Den Haag, Vondelpark Amsterdam, Wereldmuseum Rotterdam en vele andere.

Projecten - Verenigingsgebouw Willemstad

Verenigingsgebouw Willemstad

Naast het ‘pleintje’ voor de deur is een ander kenmerkend aspect van dit pand de 6 originele stalen ramen in de voorgevel. Deze ramen zijn door Van der Vegt gerestaureerd.

Projecten - De Holland Dordrecht

De Holland Dordrecht

De stalen ramen die in het pand zitten hebben een tijdloos karakter en geven het pand een unieke uitstraling.

Projecten - Pinakels van watertoren Den Bosch

Pinakels van watertoren Den Bosch

De watertoren in Den Bosch heeft in 2013 zijn pinakels terug gekregen die in 1952 van het gebouw zijn gesloopt. Van der Vegt heeft de pinakels gereconstrueerd vanaf oude foto’s en documenten die bewaard zijn gebleven.

Projecten - Torenspitsen Hooghiemstra

Torenspitsen Hooghiemstra

De spitsen staan symbool voor de herwaardering van dit industrieel erfgoed.

Projecten - Kopblok Amsterdam

Kopblok Amsterdam

Prachtig warmgewalst staal geeft een blauwstaal look aan dit project in Amsterdam. Het is een eigenwijs materiaal voor bijzondere toepassingen en geeft de entree van het pand heeft een stoere robuuste uitstraling.

Projecten - Patisserie Blaricum

Patisserie Blaricum

Bij zulk ambachtelijk werk mogen met de hand gemaakte details in het gebouw niet ontbreken. Zoals de unieke stalen deur die Van der Vegt heeft mogen plaatsen.

Projecten - Fort Kijkuit Wijdemeren

Fort Kijkuit Wijdemeren

Ook Van der Vegt maakt projecten van corten staal. Een van deze projecten is deze trap en uitkijk plaats bij fort kijkuit.

Projecten - Bolwerk Sint-Jan ’s-Hertogenbosch

Bolwerk Sint-Jan ’s-Hertogenbosch

Door reconstructie van het bolwerk op de restanten van oude muurdelen wil de gemeente de oude stadsentree van ’s-Hertogenbosch opnieuw beleefbaar maken.

Projecten - Observatorium van Lucas Lenglet

Observatorium van Lucas Lenglet

Dit observatorium ontworpen door Lucas lenglet is gemaakt van Corten -staal en door een bijzondere ingreep is een eindeloze wandeling in het kunstwerk mogelijk.

Projecten - Slanke stalen deuren

Slanke stalen deuren

Stalen deuren geven een moderne, industriële of juist een authentieke uitstraling aan uw interieur.

Projecten - Stoeltjes profiel pui

Stoeltjes profiel pui

In dit project is goed te zien hoe staal en hout samen zorgen voor een warme uitstraling, en ook modern oogt.

Projecten - Stalen puien Woerden

Stalen puien Woerden

Ondanks de vele groten projecten is Van der Vegt altijd bereikbaar gebleven voor particulieren. We behandelen elke klant en elk project persoonlijk. Ook deze stalen schuif en taatsdeur die geplaatst zijn in woerden.

5