Van der Vegt smeed- en constructiebedrijf

 
088 1652000

Timmerfabriek te Vlissingen

De timmerfabriek te Vlissingen is een pand met karakter, waar de gebruik sporen van zware arbeid nog te zien zijn. Dit geeft het pand samen met de stalen ramen een industriële look en feel.

In de Timmerfabriek wordt gegeten, gedanst, geborreld, gefilmd en vergaderd. Het mooiste industriële pand van zuidwest-Nederland staat als een groot wit cruiseschip aan de Vlissingen binnenhaven. Stoer en stijlvol, aldus de timmerfabriek.

De timmerfabriek te Vlissingen een karakteristiek monument wat tussen 1913-1915 is gebouwd, en in gebruik genomen door de scheepswerf Koninklijke Maatschappij De Schelde. De timmerfabriek is mede door de stalen ramen, de functie en de bouwtechniek een belangrijk monument voor de: cultuurhistorie, architectuurhistorie en bouwtechniek

In de timmerfabriek werd prachtig gedecoreerd houtwerk gemaakt, van hogen kwaliteit. Deze prachtig stukjes vakwerk waren vooral  bedoeld voor de afwerking en meubilering van passagiersschepen. Helaas werd er na de oorlog steeds minder gebruik gemaakt van de timmerfabriek, later werd het slechts alleen nog maar gebruikt voor opslag en raakte het pand langzaam in verval.

Restauratie

In 2011 is de restauratie voor Van der Vegt afgerond. Van der Vegt heeft zich ontfermt over de prachtige stalen puien die karakteristiek zijn voor die pand. Onze aanpak bij het restaureren van stalen ramen kenmerkt zich door het intact laten van de authentieke profielen. Behoud gaat voor vervanging!

Na de renovatie is het pand in gebruik genomen door BOEI die hier evenementen organiseert. Ook zijn er verschillende bedrijfsruimte te huur en is er een pop-up restaurant iedere zomer vanaf juni. Op deze manier word er nog altijd aan de weg getimmerd in deze prachtige timmerfabriek.

De stalen ramen van de timmerfabriek zijn ook te zien in de tv reclamen van de Doutzen's Stories Sports Collection (12-2016) van Hunkemöller 

Kort om een renovatie/restauratie project om trots op te zijn!

 fotograaf: Jan van Dalen (Fotograaf BOEI)

Offerte aanvraag
Timmerfabriek te Vlissingen
Timmerfabriek te Vlissingen
Timmerfabriek te Vlissingen
Timmerfabriek te Vlissingen
Timmerfabriek te Vlissingen
Kenmerken

Waarom Van der Vegt?

Kwaliteit

Van der Vegt stelt kwaliteit voorop door de meest betrouwbare producten te combineren met onze excellente expertise.

Duurzaam

Het materiaal wat Van der Vegt gebruikt is sterk, duurzaam, ambachtelijk en onderhoudsarm. 

Vakmanschap

Liefde voor het vak en respect voor het verleden resulteren in vakmanschap. 

Veiligheid

Onze veiligheid proberen wij te waarborgen door onze processen te koppelen aan strikte veiligheidseisen en protocollen.