Van der Vegt smeed- en constructiebedrijf

 
088 1652000

Restauratie stalen ramen en deuren

Van der Vegt bv is een sterk ontwikkeld restauratiebedrijf wat zich in de loop van haar 100-jarig bestaan heeft ontwikkeld tot een bedrijf waarin zich verschillende disciplines bevinden.

De vakmensen die bij van der Vegt werkzaam zijn, hebben ieder hun eigen specialisme. Zij zijn inzetbaar voor staalbouw, non ferro, (complexe) trappen, (sier-)smeedwerk en restauratie van metaalwerk. Met name restauratie is een onderdeel binnen onze disciplines waar we goed in zijn, tevens zijn we goed ingevoerd bij de RCE (rijksdienst voor het cultureel erfgoed) en werken zeer veel aan monumenten welke de status rijksmonument hebben.

 De laatste decennia hebben wij veel monumenten gerestaureerd en met name de authentieke stoeltjesprofiel kozijnen, bijvoorbeeld Landgoed Zonnestraal Hilversum.

Onze aanpak kenmerkt zich door het intact laten van de authentieke profielen van de stalen deuren en ramen waarvan nog veel oude typen bij ons op voorraad aanwezig zijn. Dit maakt het voor ons mogelijk veel restauratie projecten te kunnen uitvoeren.

Wij passen geen overzetprofielen o.i.d. toe omdat dit afbreuk doet aan de esthetische kenmerken en het historisch karakter. Aanpassingen oud of nieuw kenmerken zich vooral door toepassing van authentiek hang- en sluitwerk en het toepassen van bijvoorbeeld getrokken glas.

Restauratie van stalen kozijnen vindt vaak plaats in onze werkplaats waarmee dan ook direct  langdurige (roest)schade aangepakt kan worden. Behandelingen zoals schooperen en coaten kan zo met garantie in een optimale omgeving worden uitgevoerd.

Ook hedendaagse eisen proberen wij met respect voor het authentieke in te passen in de huidige kozijnen. Een voorbeeld hiervan is het aanbrengen van hoogwaardig glas waarmee de isolatie van de gevel wordt verbeterd en het comfort niveau enorm toeneemt. Wij kunnen bijvoorbeeld glaspakketten toepassen met een totale dikte van 15 mm welke toch een U-waarde halen van 1.1. Glas wordt gezet in polysiloxanenkit wat qua uitstraling identiek is aan de oude stopverfnaden.

Al met al zorgen wij ervoor dat met toepassing van onze kennis en ervaring de uitstraling en authenticiteit ook voor de toekomst blijft behouden.

Offerte aanvraag
Toegepast op
Restauratie stalen ramen en deuren - De Holland Dordrecht

De Holland Dordrecht

De stalen ramen die in het pand zitten hebben een tijdloos karakter en geven het pand een unieke uitstraling.

Restauratie stalen ramen en deuren - Zonnestraal Hilversum

Zonnestraal Hilversum

Zonnestraal wordt omschreven als een juweel van beton en glas, een voorbeeld van het nieuwe bouwen.

Restauratie stalen ramen en deuren - Energiehuis Dordrecht

Energiehuis Dordrecht

Dit gebouw is van een verlaten gebouw getransformeerd in een modern ‘huis voor de podiumkunsten’.

Restauratie stalen ramen en deuren - Rijnsburgse bollenschuur

Rijnsburgse bollenschuur

Om de bollenschuur klaar te maken voor de nieuwe bestemmingen moest de bollenschuur grondig gerestaureerd/gerenoveerd worden. Van der Vegt heeft alle stalen ramen en deuren gerestaureerd.

Restauratie stalen ramen en deuren - GGD IJsselland in Zwolle

GGD IJsselland in Zwolle

Van der Vegt heeft de stalen ramen en deuren mogen restaureren. Restauratie van stalen kozijnen vindt vaak plaats in onze werkplaats waarmee dan ook direct langdurige (roest)schade aangepakt kan worden.

Restauratie stalen ramen en deuren - Verenigingsgebouw Willemstad

Verenigingsgebouw Willemstad

Naast het ‘pleintje’ voor de deur is een ander kenmerkend aspect van dit pand de 6 originele stalen ramen in de voorgevel. Deze ramen zijn door Van der Vegt gerestaureerd.

Restauratie stalen ramen en deuren - HAV-bank Schiedam

HAV-bank Schiedam

Van der Vegt heeft er voor mogen zorgen dat deze ramen er weer als nieuw uitzien. Zonder dat de authenticiteit van het pand verloren gaat.

Restauratie stalen ramen en deuren - Kroonvilla Leiden

Kroonvilla Leiden

n 2017 is deze oranjerie gerestaureerd door Van der vegt. De buitenste schil is afgevoerd naar onze werkplaats in bleskensgraaf en is daar met de hand in oude staat herstelt.

Restauratie stalen ramen en deuren - Timmerfabriek te Vlissingen

Timmerfabriek te Vlissingen

Wij hebben ons ontfermt over de stalen ramen die karakteristiek zijn voor dit pand. Onze aanpak kenmerkt zich door het intact laten van de authentieke profielen.

Restauratie stalen ramen en deuren - Tuinhuis Amsterdam

Tuinhuis Amsterdam

“Soms zit het mee, soms zit het tegen. Maar opgeven doen we nooit. Wij gaan altijd voor het beoogde resultaat.” Deze ongekende passie zien we in ieder project terug. Zo ook tijdens de wederopbouw van dit tuinhuis.

Restauratie stalen ramen en deuren - Woonhuis Asten

Woonhuis Asten

De restauratie van dit woonhuis in Asten is een goed voorbeeld van het behouden van de originele stijl met een upgrade in comfort. Zo hebben wij dubbel glas geplaatst ter isolatie

Restauratie stalen ramen en deuren - KRO gebouw Hilversum

KRO gebouw Hilversum

Om het doel van de renovatie te bereiken moesten de stalen puien gerestaureerd worden. Hierover heeft Van der Vegt zich ontfermd. Ook de glas in lood puien zijn door ons gerestaureerd.

Waarom Van der Vegt?

Kwaliteit

Van der Vegt stelt kwaliteit voorop door de meest betrouwbare producten te combineren met onze excellente expertise.

Duurzaam

Het materiaal wat Van der Vegt gebruikt is sterk, duurzaam, ambachtelijk en onderhoudsarm. 

Vakmanschap

Liefde voor het vak en respect voor het verleden resulteren in vakmanschap. 

Veiligheid

Onze veiligheid proberen wij te waarborgen door onze processen te koppelen aan strikte veiligheidseisen en protocollen.