Van der Vegt smeed- en constructiebedrijf

 
088 1652000

Smeedwerk

Smeden is van oudsher één van de meest unieke en oudste metaalbewerkings methodes op aarde. Van der Vegt heeft sinds het start van dit bedrijf dit beroep om armen genomen en heeft hierin zijn specialisme gemaakt. Vandaag de dag hebben wij nog steeds een officiële smid in huis die de meest uitlopende en unieke producten maakt.

Bij Van der Vegt kunt u terecht voor smeedijzeren hekwerken, duimen en gehengen, sloten en grendels, muurankers en torenkruizen met of zonder windwijzer. A.d.h.v. uw eigen ontwerp/idee kan dit bij ons worden ontworpen. Heeft u altijd al een idee gehad, maar heeft u geen idee hoe dit gerealiseerd moet worden? Neem dan contact met ons op en wij nemen voor u de tijd om dit te verduidelijken en u droom ook om te zetten in een mooi product van puur vakmanschap.

Voorwerpen gesmeed door de smid, zijn veel sterker dan voorwerpen die als een geheel gegoten worden. 

 

Smeedijzeren ornamenten, zoals hekwerken en torenbekroningen met haan of kip en bol, zijn voor onze monumenten karakteristiek. Jammer genoeg zijn ze door jarenlange verwaarlozing vaak geheel of gedeeltelijk vergaan. Van der Vegt geeft daarom de mogelijkheid om gesmede delen geheel of gedeeltelijk te laten restaureren. Daarnaast verzorgt Van der Vegt ook het vergulden van de metalen die te vinden zijn in o.a. torenkruizen en windvanen.

    

 

 

 

 

Smeedwerk is kenmerkend voor monumenten. Het restaureren hiervan vraagt echter wel de nodige kennis. Van der Vegt heeft zich o.a. sterk ontwikkeld in restauratie dankzij jarenlange ervaring en kennis. Deze kennis dateert terug uit begin twintigste eeuw en is in alle jaren bewaard gebleven en verbetert door o.a. de komst van nieuwe machines.

De laatste decennia hebben wij veel monumenten gerestaureerd. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Landgoed Zonnestraal Hilversum, Rijksmuseum Amsterdam, Vredespaleis Den Haag, Vondelpark Amsterdam, Wereldmuseum Rotterdam en vele andere.

Al met al zorgen wij ervoor dat met toepassing van onze kennis en ervaring de uitstraling en authenticiteit ook voor de toekomst blijft behouden.

U kunt bij Van der Vegt terecht voor:

 

Direct contact
Toegepast op
Smeedwerk - Diergaarde Blijdorp Rotterdam

Diergaarde Blijdorp Rotterdam

Het grote pronkstuk van de restauratie van Blijdorp is toch wel de monumentale poort van de diergaarde.

Smeedwerk - Boogbrug kasteel Oud-Poelgeest

Boogbrug kasteel Oud-Poelgeest

Dit goed onderhouden gebouw keek uit op een zeer verwaarloosde monumentale boogbrug die op instorten stond tot wij de kans kregen om deze brug weer in haar oude glorie te herstellen.

Smeedwerk - Hekwerk vondelpark Amsterdam

Hekwerk vondelpark Amsterdam

Bij de renovatie van deze hekwerken heeft Van der Vegt de kans gekregen om traditioneel vakmanschap in de praktijk te brengen.

Smeedwerk - Rijksmuseum Amsterdam

Rijksmuseum Amsterdam

Tijdens de grote restauratie van het rijksmuseum is ook het hekwerk onderhanden genomen door Van der Vegt.

Smeedwerk - Wereld museum Rotterdam

Wereld museum Rotterdam

In 2009 is de grootschalige renovatie van het wereldmuseum in Rotterdam afgerond. Ook van der Vegt heeft een rol in dit project mogen hebben.

Smeedwerk - Torenspitsen Hooghiemstra

Torenspitsen Hooghiemstra

De spitsen staan symbool voor de herwaardering van dit industrieel erfgoed.

Smeedwerk - Vredespaleis Den Haag

Vredespaleis Den Haag

Het Vredespaleis gebouw is te herkennen aan de mooie gesmede poort die Van der Vegt heeft mogen restaureren. Alle details zijn tot in de puntjes uitgewerkt. Dat is pas echt traditioneel vakmanschap!

Smeedwerk - Pinakels van watertoren Den Bosch

Pinakels van watertoren Den Bosch

De watertoren in Den Bosch heeft in 2013 zijn pinakels terug gekregen die in 1952 van het gebouw zijn gesloopt. Van der Vegt heeft de pinakels gereconstrueerd vanaf oude foto’s en documenten die bewaard zijn gebleven.

Smeedwerk - Onderstel whiskyvat

Onderstel whiskyvat

Het onderstel is geheel met de hand op kolen gesmeed. Door er voor te kiezen om het onderstel niet te schilderen maar met olie te behandelen blijft de structuur van het smeden zichtbaar in het ijzer.

Smeedwerk - Amstel hotel

Amstel hotel

In 2017 mochten wij starten met de restauratie van de gietijzeren Franse balkon hekwerken en de smeedijzeren poort. Daarnaast hebben wij de letters AMSTELHOTEL die op de gevel van het pand pronken mogen voorzien van bladgoud.

Waarom Van der Vegt?

Kwaliteit

Van der Vegt stelt kwaliteit voorop door de meest betrouwbare producten te combineren met onze excellente expertise.

Duurzaam

Het materiaal wat Van der Vegt gebruikt is sterk, duurzaam, ambachtelijk en onderhoudsarm. 

Vakmanschap

Liefde voor het vak en respect voor het verleden resulteren in vakmanschap. 

Veiligheid

Onze veiligheid proberen wij te waarborgen door onze processen te koppelen aan strikte veiligheidseisen en protocollen.