Van der Vegt smeed- en constructiebedrijf

 
088 1652000

Smeedwerk

Smeden, een ambacht waar kunst en vakmanschap samengaan. Smeden  is 1 van de oudste metaalbewerkingsmethoden, maar nog steeds springlevend.

Vanzelfsprekend kunt u bij Van der Vegt terecht voor het maken van een smeedijzeren hekwerk, duimen en gehengen, sloten en grendels, muurankers, torenkruizen met of zonder windwijzer op basis van uw eigen ontwerp of in uw opdracht door ons ontworpen. Kortom; alles is mogelijk!

Voorwerpen die gesmeed zijn, zijn beduidend sterker dan voorwerpen van gelijke vorm die zijn gegoten.

 

Smeedijzeren ornamenten, zoals hekwerken en torenbekroningen met haan of kip en bol, zijn voor onze monumenten karakteristiek. Door jarenlange verwaarlozing zijn ze vaak geheel of gedeeltelijk vergaan.

Van der Vegt restaureert geheel of gedeeltelijk de gesmede delen welke de tand des tijds niet hebben doorstaan. Ook verzorgd Van der Vegt het vergulden van de metalen van b.v. torenkruizen en windvanen.

    

 

 

 

 

Smeedwerk is karakteristiek voor monumenten. Het restaureren hiervan vraagt echter wel de nodige kennis. Van der Vegt bv is een sterk ontwikkeld restauratiebedrijf wat zich in de loop van haar meer dan 100-jarige bestaan heeft gespecificeerd in het restaureren van monumenten.

De laatste decennia hebben wij veel monumenten gerestaureerd. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Landgoed Zonnestraal Hilversum, Rijksmuseum Amsterdam, Vredespaleis Den Haag, Vondelpark Amsterdam, Wereldmuseum Rotterdam en vele andere.

Al met al zorgen wij ervoor dat met toepassing van onze kennis en ervaring de uitstraling en authenticiteit ook voor de toekomst blijft behouden.

U kunt bij Van der Vegt terecht voor:

 

Direct contact
Toegepast op
Smeedwerk - Diergaarde Blijdorp Rotterdam

Diergaarde Blijdorp Rotterdam

Het grote pronkstuk van de restauratie van Blijdorp is toch wel de monumentale poort van de diergaarde.

Smeedwerk - Boogbrug kasteel Oud-Poelgeest

Boogbrug kasteel Oud-Poelgeest

Dit goed onderhouden gebouw keek uit op een zeer verwaarloosde monumentale boogbrug die op instorten stond tot wij de kans kregen om deze brug weer in haar oude glorie te herstellen.

Smeedwerk - Hekwerk vondelpark Amsterdam

Hekwerk vondelpark Amsterdam

Bij de renovatie van deze hekwerken heeft Van der Vegt de kans gekregen om traditioneel vakmanschap in de praktijk te brengen.

Smeedwerk - Rijksmuseum Amsterdam

Rijksmuseum Amsterdam

Tijdens de grote restauratie van het rijksmuseum is ook het hekwerk onderhanden genomen door Van der Vegt.

Smeedwerk - Wereld museum Rotterdam

Wereld museum Rotterdam

In 2009 is de grootschalige renovatie van het wereldmuseum in Rotterdam afgerond. Ook van der Vegt heeft een rol in dit project mogen hebben.

Smeedwerk - Torenspitsen Hooghiemstra

Torenspitsen Hooghiemstra

De spitsen staan symbool voor de herwaardering van dit industrieel erfgoed.

Smeedwerk - Vredespaleis Den Haag

Vredespaleis Den Haag

Het Vredespaleis gebouw is te herkennen aan de mooie gesmede poort die Van der Vegt heeft mogen restaureren. Alle details zijn tot in de puntjes uitgewerkt. Dat is pas echt traditioneel vakmanschap!

Smeedwerk - Pinakels van watertoren Den Bosch

Pinakels van watertoren Den Bosch

De watertoren in Den Bosch heeft in 2013 zijn pinakels terug gekregen die in 1952 van het gebouw zijn gesloopt. Van der Vegt heeft de pinakels gereconstrueerd vanaf oude foto’s en documenten die bewaard zijn gebleven.

Smeedwerk - Onderstel whiskyvat

Onderstel whiskyvat

Het onderstel is geheel met de hand op kolen gesmeed. Door er voor te kiezen om het onderstel niet te schilderen maar met olie te behandelen blijft de structuur van het smeden zichtbaar in het ijzer.

Waarom Van der Vegt?

Kwaliteit

Van der Vegt stelt kwaliteit voorop door de meest betrouwbare producten te combineren met onze excellente expertise.

Duurzaam

Het materiaal wat Van der Vegt gebruikt is sterk, duurzaam, ambachtelijk en onderhoudsarm. 

Vakmanschap

Liefde voor het vak en respect voor het verleden resulteren in vakmanschap. 

Veiligheid

Onze veiligheid proberen wij te waarborgen door onze processen te koppelen aan strikte veiligheidseisen en protocollen.