Van der Vegt smeed- en constructiebedrijf

 
088 1652000

Blog

Laat je niet verrassen door nieuwe ontwikkelingen! Stilstaan is achteruitgaan.
Wij houden je op de hoogte en bieden je inspiratie en tips voor meer resultaat. 

 
Stoeltjesprofiel?!

Stoeltjesprofiel?!

Stalen ramen en deuren van stoeltjes profiel worden weer veelvuldig toegepast in zowel ex- en interieur ontwerpen als de architectuur. Dit is zeker terecht gezien het tijdloze karakter van de ontwerpen en de herwonnen belangstelling voor deze industriële atmosfeer, maar waar herken je stoeltjes profielen aan en wat zijn de voordelen van deze profielen? lees het hier!
 
Bladgoud vergulden

Bladgoud vergulden

Goud oxideert niet, verliest geen glans, is duurzaam en er is maar een klein beetje licht nodig om goud te laten schitteren. Deze luxe uitstraling en warme gloed zorgen er voor dat mensen goud omarmen. Bij Van der Vegt gebeurt het vergulden zoals het hoort, door de smid, met de hand. Dit vereist geduld, precisie en vakmanschap.
 
Poedercoaten, spuiten of toch schilderen?

Poedercoaten, spuiten of toch schilderen?

Het materiaal wat Van der Vegt levert wordt beschermd door een goede voorbehandeling. Vervolgens kan de trap, het hekwerk, de constructie, een raam of deur voorzien worden van een kleur door middel van poedercoating, spuiten of schilderen. Welke behandeling het beste eindresultaat geeft is verschillend per project en daarom de verschillen op een rijtje.
 
Traditioneel klinken!

Traditioneel klinken!

Klinken is een verbinding van staal die veel in staalconstructies werd gebruikt tussen 1875 en 1950. Tegenwoordig worden de traditionele klinknagels vaak vervangen door de “nep” variant; namelijk een boutverbinding. Deze lijkt veel op een klinknagel, maar eeuwig zonde dat het ouderwets klinken meer en meer een vergeten techniek begint te worden.
 
Stopverf? Polysiloxanen kit!

Stopverf? Polysiloxanen kit!

Wat is nu precies het verschil tussen de authentieke stopverf en de moderne polysiloxanen kit? Feit is dat er qua uitstraling geen verschil is, maar kwalitatief zijn er wel veel verschillen.
 
Geïsoleerde vs. ongeïsoleerde stalen buiten puien

Geïsoleerde vs. ongeïsoleerde stalen buiten puien

Een belangrijk punt in het ontwerpen van een stalen buiten pui is het kiezen van het juiste profiel. Voor de slankste stalen puien is er bij Van der Vegt keuzen uit twee soorten; de moderne geïsoleerde profielen en de ongeïsoleerde stoeltjesprofielen.
 
Thermisch verzinken? Schooperen?

Thermisch verzinken? Schooperen?

Staal is een divers materiaal voor unieke projecten, maar staal heeft een groot nadeel; roest! Gelukkig kunt u het staal laten behandelen door middel van thermisch verzinken of schooperen. Twee behandelingen die veel op elkaar lijken. Om een duidelijk beeld te creëren hebben we de twee behandelmethodes in het kort uitgelegd en de belangrijkste voor- en nadelen opgesomd.
 
3 musketiers: Hout Staal en Glas!

3 musketiers: Hout Staal en Glas!

Natuurlijke materialen gebruiken in en rondom een pand zorgen voor rust en kalmte. Door het gebruik van natuurlijke materialen voelen mensen zich op hun gemak. Hout, glas en staal zijn tijdloze en sfeervolle materialen in een ruimte. Mooie bijkomstigheid, ze vallen heel gemakkelijk met elkaar te combineren.
 
Glas in lood

Glas in lood

In veel monumentale panden is glas in lood aanwezig dat vaak kenmerkend is voor de uitstraling van het gebouw. Restauratie van het glas in lood is onmisbaar, niet zo zeer omdat er sprake is van achterstallig onderhoud, maar doordat de onderlinge aansluitingen van het glas in lood na jaren niet meer dicht zijn. Wat zijn de mogelijkheden bij de restauratie van glas in lood? Lees het hier!

Waarom Van der Vegt?

Kwaliteit

Van der Vegt stelt kwaliteit voorop door de meest betrouwbare producten te combineren met onze excellente expertise.

Duurzaam

Het materiaal wat Van der Vegt gebruikt is sterk, duurzaam, ambachtelijk en onderhoudsarm. 

Vakmanschap

Liefde voor het vak en respect voor het verleden resulteren in vakmanschap. 

Veiligheid

Onze veiligheid proberen wij te waarborgen door onze processen te koppelen aan strikte veiligheidseisen en protocollen.